El govern espanyol injecta 3.800 milions a la sanitat

Pedro Sánchez exhorta el Congrés a aprovar uns Pressupostos Generals de l'Estat "extrasocials" contra la crisi del coronavirus
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut a les 16 hores d'aquest dijous per anunciar un paquet de mesures sanitàries i econòmiques aprovades contra la crisi del coronavirus pel Consell de Ministres.

Entre aquestes destaquen un avançament de 2.800 milions d'euros a les Comunitats Autònomes per a l'atenció sanitària i una aportació de 1.000 milions a Sanitat, així com una garantia sobre el subministrament de material sanitari, ajudes a les famílies i mesures per protegir els llocs de treball i el teixit productiu. La injecció de liquiditat a l'economia, a través de l'ajornament del deute tributari a les pimes sense interessos de demora, és de 14.000 milions d'euros.

El president del govern espanyol, que no ha descartat que s'acabi declarant l'estat d'alarma, ja que remarca que es tracta d'una crisi dinàmica que requereix una resposta adaptada als canvis de situació, ha apel·lat reiteradament a una necessitat de "responsabilitat i disciplina social" per part dels ciutadans. També ha fet una crida a seguir les recomanacions oficials i a tenir cura de la pròpia salut per tenir cura, d'aquesta manera, de la salut dels altres.

"Superarem aquesta emergència", ha assegurat, però ha afegit que "hem d'aconseguir superar-la com abans millor i amb els mínims danys possibles".

Preguntat pel reconeixement per part del govern d'Itàlia que l'adopció de mesures graduals no els ha funcionat, i per la implementació de mesures més restrictives com les italianes, Sánchez ha mantingut que Espanya seguirà actuant en funció de les recomanacions dels experts científics.

A més, Sánchez ha considerat "urgent", en el marc de la crisi del coronavirus, l'aprovació d'uns nous Pressupostos Generals de l'Estat. Ha exhortat els grups parlamentaris a pactar-los, i ha avançant que hauran de ser "extrasocials" per les actuals circumstàncies.

Pel que fa a les recomanacions adreçades als governs autonòmics, el president del govern espanyol ha explicat que els ha demanat, entre altres, el tancament dels centres d'ensenyament, una mesura que el govern de la Generalitat de Catalunya ja havia anunciat que implementarà a partir d'aquest divendres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides