Mercadona incrementa la inversió un 46%, fins als 2.200 milions, i factura 25.500 milions, un 5% més

Juan Roig i membres del Comitè de Direcció de Mercadona

Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda online, ha incrementat la inversió durant el 2019 en un 46%, fins als 2.200 milions d'euros. Aquest esforç inversor, realitzat amb càrrec als seus recursos propis, s'emmarca en el pla de transformació 2018-2023 per impulsar un model d'empresa més digital, productiva, responsable socialment i sostenible, implicada a promoure la prosperitat compartida conscient de la seva responsabilitat de contribuir a millorar l'entorn social i econòmic.

El 2019, gràcies a la determinació per sorprendre els seus "Caps" (com Mercadona denomina internament els clients), la companyia ha experimentat una millora en vendes consolidades en superfície constant d'un 5%, fins als 25.500 milions d'euros. A conseqüència igualment del compromís amb la satisfacció dels clients, amb nous productes i millores constants de servei i qualitat al millor preu, ha registrat un increment de més de 80 tiquets per botiga i dia de mitjana, xifra que representa un augment acumulat en 3 anys de 205 tiquets per botiga i dia.

Mercadona ha acabat l'any amb 1.636 supermercats, després d'obrir 46 botigues -10 a Portugal- i tancar-ne 46 que, per les seves característiques, no es podien ajustar al nou model més eficient i sostenible. També ha mantingut el procés de renovació de la xarxa de supermercats i ha tancat l'any amb 800 supermercats amb el nou Model de Botiga Eficient, després de reformar-ne 351. Conscient de les demandes per part dels clients de productes locals i de proximitat, que aporten més frescor i qualitat a l'assortiment, ha continuat avançant en la renovació de les seccions de frescos, amb l'estratègia de Frescos Global, agrupant en més de 1.300 supermercats totes les millores i les innovacions d’aquestes seccions.

Dins d’aquest procés d'adaptació constant a les necessitats dels clients, s'emmarquen els 319 supermercats amb la nova secció A punt per Menjar (Pronto a Comer a Portugal), que ha reforçat l’assortiment amb nous plats locals i amb la incorporació de begudes fredes i calentes. També  cal afegir la nova zona habilitada amb taules i cadires que la companyia ha disposat dins d'algunes de les botigues perquè els "Caps" puguin consumir productes adquirits al supermercat. Aquesta iniciativa ha estat una gran oportunitat perquè més de 120 nous proveïdors especialistes s'uneixin a aquest projecte obert, ja que segons Juan Roig "per adaptar-nos a les noves solucions, oferir plats locals i garantir la qualitat cada dia, necessitarem més proveïdors especialistes".

Durant el 2019, aquesta necessitat d'especialització ha portat a Mercadona a avançar en la seva evolució cap al concepte de proveïdor Totaler, que va iniciar l'any passat, i a seguir construint un projecte obert i socialment responsable que aporta agilitat i coneixement compartit. En acabar l'any, la companyia col·labora amb 1.400 proveïdors Totaler, l'especialització dels quals li ha permès oferir productes nascuts de l'experiència de coinnovació amb el client i amb un repte irrenunciable: “qualitat, qualitat, qualitat i, sobretot, qualitat” com a clau diferencial de l'assortiment.

Una fita històrica per a Mercadona: la internacionalització

El 2 de juliol del 2019 Mercadona va aconseguir una nova fita en la seva història amb l'obertura del seu primer supermercat a Portugal, concretament a Canidelo, Vila Nova de Gaia, districte de Porto. Amb aquesta inauguració, a la qual s'han unit 9 botigues més als districtes de Porto, Braga i Aveiro -les dues últimes obertes el mes de desembre-, la companyia ha fet realitat el seu procés d'internacionalització, que va anunciar el 2016 i que s'ha construït durant aquests 3 anys gràcies a l'esforç de 900 treballadores i treballadors i de 300 proveïdors portuguesos.

La seva col·laboració diària ha contribuït a construir un assortiment per a i amb "O Chefe" portuguès i a assolir, en aquest primer any, una facturació total de més de 32 milions d'euros. A això cal afegir l'esforç inversor de la companyia per al desenvolupament d'aquest projecte, de més de 220 milions d'euros des de l’inici. D'aquest total, 150 milions d'euros s'han invertit durant el 2019, quantitat que s'ha destinat a l'obertura de les noves botigues, a l'adquisició de nous terrenys i a la posada en marxa del bloc logístic a Póvoa de Varzim, entre d'altres.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari