PSOE i PP veten al Congrés una comissió d’investigació sobre Joan Carles I

Només Unidas Podemos vota a la Mesa a favor de tramitar les iniciatives
Meritxell Batet, presidenta del Congrés
Meritxell Batet, presidenta del Congrés

El Congrés dels Diputats ha rebutjat un cop més investigar les activitats de Joan Carles I, rei emèrit d'Espanya i anterior cap d'Estat, que es troben sota la lupa de la Fiscalia suïssa. La Mesa del Congrés ha decidit no tramitar les sol·licituds presentades en aquest sentit amb els vots de PSOE, PP i Vox. Només els representants d'Unidas Podemos s'hi han pronunciat a favor.

El PSOE s'empara en el parer dels lletrats de la cambra, segons el qual el rei emèrit gaudia d'inviolabilitat durant l'etapa que es pretén investigar. Les iniciatives de crear una comissió procedien del seu soci de govern, Unidas Podemos, per un costat, i d'ERC i el grup plural, on hi ha JxCat, per un altre. L'objectiu era determinar si, a canvi de l'atorgament de contractes o de promoció internacional, el monarca va rebre comissions o donacions.

Es tracta de la quarta vegada que el Congrés descarta crear una comissió sobre Joan Carles I i l'origen de la seva fortuna. La Fiscalia suïssa investiga si l'anterior cap d'Estat rebre un donatiu de 100 milions de dòlars del rei de l'Aràbia Saudita, i si 65 d'aquests milions els va donar a la seva amiga Corinna Larsen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides