Torra inspecciona la conselleria d’Alfred Bosch pels casos d’assetjament sexual

El cas de Carles Garcias obre un nou front en la guerra entre JxCat i ERC dins del govern de la Generalitat
Boch prenent possessió del càrrec davant Torra

La guerra oberta dins del Consell Executiu de la Generalitat entre JxCat i ERC ha trobat un nou front amb el cas del cessament de Carles Garcias, qui ha estat el cap de gabinet del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucional i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Alfred Boch. Garcias ha plegat del departament arran de les denúncies de diverses treballadores que l'acusen d'assetjament sexual i assetjament laboral, segons ha publicat l'Ara.

Arran d'aquests fets, el president català Quim Torra ha ordenat l'obertura d'una inspecció de serveis de personal per esclarir què ha passat dins del departament d'Exteriors. Es dona la circumstància que Carles Garcias ha estat una persona de l'absoluta confiança de Bosch.

Segons un comunicat del president, Torra li ha demanat a Bosch explicacions sobre els fets. A més ha fet públic que Bosch no va activar el protocol per a la prevenció, la detecció, l'actuació i la resolució de situacions d'assetjament a l'Administració de la Generalitat.

Davant aquest incompliment, Torra ha comunicat a Bosch que ha obert una "inspecció de serveis de personal". A més, el president ha exigit a Bosch que sol·liciti a Funció Pública l'obertura d'un expedient d'informació "reservada" per determinar els fets que hauria comès Garcias, així com d'un expedient de clima laboral, elaborat des del servei de prevenció de riscos laborals.

Amb aquesta actuació, JxCat s'insereix en el desenvolupament intern d'un departament d'Esquerra. Segons diverses informacions, Garcias ja hauria tingut algun problema durant la seva etapa a l'Ajuntament de Barcelona. A més, Bosch hauria intentat frenar la decisió d'ERC d'expulsar d'Exteriors el seu cap de gabinet del departament i hauria intentat donar-li un altre càrrec de confiança.

Segons un comunicat d'Esquerra Republicana de Catalunya, "malgrat que el procés segueix obert, arribat a un cert punt d'aquest les informacions eren ja suficients per instar el Departament a extingir la seva relació laboral amb el càrrec eventual, tal com va fer el Departament setmanes després".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides