ERC va cessar el cap de gabinet de Bosch per assetjament sexual

El conseller va intentar mantenir Carles Garcias en altres càrrecs a Exteriors
Alfred Bosch a TV3
Alfred Bosch a TV3

ERC va forçar el cessament de Carles Garcias com a cap de gabinet del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch. El motiu va ser el de diversos presumptes casos continuats d'assetjament sexual i assetjament laboral a diverses treballadores del departament, segons avança l'Ara.

Segons s'apunta en aquesta informació malgrat els indicis d'aquests casos d'assetjament sexual, el conseller Bosch va intentar mantenir Garcias en el càrrec fins que la direcció del partit va acabar imposant-l'hi el seu cessament.

Es dona la circumstància que, Bosch, una vegada assumit que Garcias ja no podia seguir com a cap de gabinet del departament, va intentar recol·locar-lo com a director general de Relacions Institucionals. Tot i que des de l'entorn del conseller s'assegura que va ser Garcias qui es va proposar pel càrrec.

Esquerra va acabar obrint una investigació interna al gener després que les denuncies arribessin al president del partit, Oriol Junqueras, a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i al vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès. Però les queixes havien arribat al partit el passat setembre, quan ja feia un any de l'arribada de Bosch i el seu equip a Exteriors.

Tot i la investigació interna, Garcias assegura que va deixar la conselleria per voluntat pròpia per tornar al sector privat. De fet, a Twitter va publicar: "Avui acabo una etapa al departament d'Exteriors des d'on he intentat servir el país el millor que he pogut. M'emporto el record i sobretot les amistats que duraran per sempre. Gràcies infinites per l'oportunitat, conseller Alfred Bosch". El conseller li va respondre: "Ha estat un plaer i un aprenentatge comú. Gràcies i continuem a prop".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides