Perquè s’han enganxat Germà Bel i Joan Coscubiela a Twitter?

Piulada de Germà Bel contra Paola Lo Cascio
Piulada de Germà Bel contra Paola Lo Cascio

Per una piulada de Germà Bel on posava en dubte els mèrits professionals de la historiadora i politòloga Paola Lo Cascio per ser professora agregada de la Universitat de Barcelona. L’exdiputat de Junts pel Sí es va enfadar amb ella per un article que va publlicar a El País, el 5 de març, titulat "És nacionalisme, estúpid", on afirmava que l’acte de Perpinyà que van convocar el Consell per la República i l’Assemblea Nacional Catalana formava part de l’estratègia de Carles Puigdemont cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Bel es va dirigir directament a Lo Cascio a la piulada per dir-li: “Et regalen contracte d’agregada (amb vessant recerca) a UB sense mèrits de recerca com a @PaolaLoCascio, i vas passejant sense por al ridícul el nacionalisme banal. Chapeau! (Bel va escriure Chapeu!) Sense mèrits mínims de recerca”. A més incorporava un enllaç amb l’article de la politòloga i una fotografia de Puigdemont durant l’acte de Perpinyà.

Lo Cascio no el va contestar però sí que ho va fer l’ex-portaveu de Catalunya Sí que es Pot al Parlament de Catalunya, Joan Coscubiela: “Tens tot el dret @gebelque a criticar l’article de @PaolaLoCascio però és indigne que posis en dubte la seva professionalitat. Per cert, entre els seus mèrits la seva qualitat humana, de la qual hauries de prendre nota (no s’adquireix en oposicions). Bel va replicar: “Mira @jcoscu, tinc tot el dret com contribuent a avaluar tot empleat públic (i m’aplica). Com membre UB, deure, doncs sóc comunitat afectada. És indigne defensar ‘dreceres’ professionals x conmilitons i oblidar els postergats. Sobre qualitat humana, tu n’ets referent, si… NO?”. Coscubiela va seguir la discussió: “Doncs tens procediments universitaris per denunciar-ho. I no llençar frívoles i injustificades acusacions a les xarxes socials. Ho has fet més cops, curiosament sempre contra dones. Les acreditacions de @PaolaLoCascio són públiques i sotmeses a control de tribunal internacional”.

I Bel va tornar a intervenir: “Jo sí que et marco @jcoscu. Puc evitar que ho imposen en meu entorn (amenaçant amb querella amb prevaricació), que he usat. Per denunciar-ho no, apart aquest. Sobre acreditacions i tribunals, ho deixo perquè no ho entens (Pd: Masclisme? No et recordes a tu al Parlament? NO? xD”. El seu text és difícil d’entendre, però això és el que va escriure. Bel i Coscubiela encara van intercanviar un parell de missatges abans de tancar la picabaralla.

El fil de Coscubiela es va omplir de missatges insultants del sector hiperventil·lat (molts d’ells amb identitats falses), cosa a la qual l’ex-diputat de Catalunya Sí que es Pot fa temps que s’ha acostumat. Germà Bel va quedar fora de les llistes de JxCAT en les últimes eleccions al Parlament. Caldrà veure si Puigdemont el repesca a les properes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides