Una dona de 87 anys, primera víctima mortal de coronavirus a Catalunya

Salut ha informat que la pacient tenia patologies prèvies
Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona

Una dona de 87 anys és la primera víctima mortal per coronavirus a Catalunya i la vuitena a tot l'Estat. Tenia patologies prèvies, segons ha informat el Departament de Salut en una roda de premsa extraordinària aquest vespre.

La dona va acudir a urgències amb febre i insuficiència respiratòria, que va mostrar una pneumònia bilateral que va donar positiva en coronavirus. Va ser tractada amb antiretrovirals però no va reaccionar bé i ha acabat morint a les 15.15 a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

La dona no havia anat a zones de risc i encara no saben si havia estat en contacte amb algun contagiat, ha informat el secretari de Salut Pública, Joan Guix.

El degoteig de nous positius no s'atura i aquest divendres s'ha comunicat l'aïllament d'un centenar de professionals sanitaris que han estat en contacte amb infectats. Es desconeix amb exactitud la xifra total de persones en quarantena domiciliaria, però ja supera les 500.

Especial atenció a la gent gran

La Generalitat demana que les persones que tinguin febre o símptomes respiratoris o bé que hagin viatjat a zones de risc que s'abstinguin de fer visites als centres de gent gran. La recomanació també afecta residències i centres de dia de persones amb discapacitat, amb trastorns de salut mental, i infantils i juvenils.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides