El coronavirus fa precintar el Cul de la Lleona de Girona per evitar contagis

L'alcaldessa Madrenas diu que segueix instruccions de Salut i la consellera Vergés se'n desmarca
Fent un petó al Cul de la lleona de Girona

Qui viatgi a Girona aquests dies no podrà tocar o fer un petó al Cul de la Lleona, com és costum fer amb l'emblemàtica estàtua al carrer de Calderers. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha anunciat que la columna ha quedat precintada per prevenció pel coronavirus, seguint "indicacions" del departament de Salut de la Generalitat.

Però la consellera de Salut, Alba Vergés, s'ha desmarcat de la decisió de l'Ajuntament de Girona de precintar l'accés al Cul de la Lleona, com a mesura preventiva per evitar que el virus es propagui a través dels petons al monument.

Si la Conselleria avalés el tancament del Cul de la Lleona, obriria la porta al precinte de talles besades com la mateixa Moreneta de Montserrat. La responsable de Salut tampoc és partidària, en la situació actual, de prohibir les grans concentracions de gent ni les encaixades de mans.

Aquest no és el primer cop que es prenen mesures amb el Cul de la Lleona per por d'un contagi. El 2009, en plena alerta per la grip nova ja es va recomanar no fer-li petons a l'estàtua.

D'altra banda, en una entrevista a RAC1, la consellera Vergés no tem que el coronavirus acabi desbordant els hospitals. Així, insisteix que el sistema sanitari està preparat per afrontar el brot i justifica que a partir d'ara els casos lleus s'aïllin a casa sense ocupar llits hospitalaris.

(Visited 315 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari