La justícia dirà, després que Batalla i Fierro hagin declarat, si hi ha judici

Els acusats s'han declarat innocents davant la jutgessa que instrueix el cas a la Seu d'Urgell
Els acusats, acompanyat per la defensa, a l'entrada al jutjat

La titular del jutjat d'instrucció número 2 de la Seu d'Urgell decidirà si arxiva la causa o envia a judici a l'ex l'exalcalde de la Seu, Albert Batalla, a l'expresident del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i exregidor d'Urbanisme, Jesús Fierro i al secretari de l'ajuntament, Ramon Miñambres, acusats de presumptes irregularitats urbanístiques.

Durant dues hores de declaracions aquest dimecres davant la jutgessa, tots tres investigats acompanyats del seu advocat Jordi Pina (lletrat dels dirigents independentistes Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull a la causa del procés sobiranista) han defensat la seva innocència pels suposats delictes de prevaricació, malversació contra l'administració pública, frau contractual, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris.

Amb tot, Batalla arremetent contra l'actuació de la guàrdia civil durant els registres practicats el 28 de març de l'any passat "entrant a l'ajuntament amb passamuntanyes i metralletes" ha sostingut la correcta actuació tant dels "tècnics com dels polítics" amb relació a la requalificació d'un terreny d'aquest municipi considerat com a protegit.

Unes irregularitats en matèria urbanística que, suposadament, s'haurien comès a la zona de la Baixada del Molí. En aquest indret es van construir uns xalets, just davant del parc del Segre, que actualment estan ocupats per algunes persones vinculades a l'empresa constructora i en un dels quals també hi viu l'actual batlle de la Seu, Jordi Fàbrega.

Aquesta peça forma part de la causa general oberta, que encara es manté sota secret de sumari, en la qual apareixen com a investigats, a banda d'Albert Batalla i de Jesús Fierro, l'exgerent del Consell Comarcal, Sara Camps, i l'actual primera tinent d'alcalde i regidora de Desenvolupament local, Ocupació i Transparència, Mireia Font.

Tots ells estan sent inspeccionats judicialment arran d'una querella presentada per la Fiscalia, després de rebre una denúncia i per la qual va investigar el cas durant sis mesos. El mateix dia de la presentació de la demanda es va sol·licitar i acordar l'entrada i el registre a l'Ajuntament de la Seu i al Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari