L’ANC, preocupada pel 15% d’independentistes no del tot convençuts

Un estudi sociològic encarregat per l’Assemblea detecta que la por ha desanimat una part de l’electorat que ha votat anteriorment per trencar amb Espanya
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC

Un 15% de les persones que han optat per la independència en processos electorals recents podria deixar de fer-ho en futurs comicis. Així ho detecta un informe sociològic encarregat per l’Assemblea Nacional Catalana i que encara no s’ha fet públic. Aquest estudi detecta que al bloc independentista hi ha un nucli dur que votarà l’opció de separar-se d’Espanya en qualsevol circumstància. En canvi, un de cada sis o set electors que han optat per partits independentistes en comicis anteriors, podria no fer-ho en el futur en funció de l’evolució del context polític.

L’ANC va encarregar aquest estudi per intentar saber quins col·lectius i persones han votat contra la independència però són susceptibles de canviar de criteri. La presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, en una entrevista recent a Vilaweb, es referia a aquestes persones com aquelles que “no són completament irrecuperables”. “Volem veure quines barreres hi ha per arribar-hi. Si ara volem fer un argumentari per a fer una campanya cap a la independència, no podem anar amb els argumentaris de fa quatre anys. Han passat moltes coses i volem analitzar com han afectat”, afegia Paluzie que, d’altra banda, manifestava la seva por perquè electors independentistes es desdiguin del seu vot contra Espanya. “Sempre parlem d’ampliar el suport però no has de descartar la possibilitat de perdre’n”, diu.

La raó per la qual aquests electors han perdut confiança en l’aposta independentista és, segons l’informe de l’ANC, que consideren que després de l’octubre de 2017 la situació econòmica ha empitjorat. En canvi, l’estudi conclou que la repressió no ha influït en les conviccions dels votants independentistes.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari