El Suprem demana el suplicatori de Clara Ponsatí al Parlament Europeu

Lesmes adjunta la sentència del judici de l'1-O, la interlocutòria de processament i les ordres de detenció

El president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha enviat aquest dilluns al del Parlament Europeu, David Sassoli, la sol·licitud de suplicatori contra Clara Ponsatí que reclama la suspensió de la immunitat com a eurodiputada.

El Suprem ha remès la sol·licitud instada la setmana passada pel magistrat instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, i també adjunta la sentència del judici de l'1-O del passat 14 d'octubre així com la interlocutòria de processament de Ponsatí del març del 2018 i les ordres de detenció contra l'exconsellera.

Aquest moviment de Lesmes ve després que el passat 3 de febrer el jutge que instrueix la causa del procés sol·licités al Regne Unit continuar el tràmit de l'euroordre contra l'exconsellera d'Educació, a l'entendre que, després del Brexit, la seva immunitat com parlamentària europea no arriba al territori d'aquest país.

Llarena demanava a més a les autoritats del Regne Unit que valorin reforçar les mesures sobre Ponsatí per evitar la seva sortida a un altre país. Això no obstant, reconeix la seva immunitat com europarlamentària i acorda per això demanar suplicatori al Parlament Europeu perquè suspengui la immunitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari