El cupaire Riera diu que Sánchez negocia “amb la pistola sobre la taula”

Veu "molt difícil" que la seva formació faciliti un altre govern de JxCat i ERC
Carles Riera
Carles Riera

El diputat de la CUP Carles Riera ha afirmat en una entrevista a Ràdio 4 que el govern espanyol negocia "amb la pistola sobre la taula" perquè, segons assegura, "l'amenaça de la repressió" contra l'independentisme "segueix igual".

Després que la periodista que l'entrevistava, Gemma Nierga, apuntés que trobava "poc afortunada" la referència de la pistola, la qual cosa ha fet riure breument el cupaire, Riera ha afegit que ho diu "amb claredat i contundència perquè és així".

"Quan hi ha una veritable resolució d'un conflicte" i "s'entra en un veritable escenari resolutiu, la repressió es retira, les pistoles es retiren, les amenaces de l'ús de la violència o de la força per part de les dues parts es retiren", ha argumentat.

Riera, que troba imprescindible negociar sobre l'autodeterminació i l'amnistia per resoldre el "conflicte", no espera cap resultat de la trobada d'aquest dijous del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

D'altra banda, el cupaire considera "molt difícil" que "en les condicions actuals" la seva formació torni a facilitar un govern de JxCat i ERC, com va fer abstenint-se al Parlament en la investidura de Torra.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari