Els lletrats del Parlament qüestionen que Torra pugui seguir de president

En el recurs contra la inhabilitació com a diputat, diuen que aquesta pot afectar la condició de cap del Govern
La mesa del Parlament

El recurs del Parlament contra la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, com a diputat, elaborat pels lletrats de la Cambra catalana, adverteix que hi ha interpretacions que qüestionen que el cap de l'Executiu pugui seguir en el seu càrrec si ja no és diputat.

El text demana al Tribunal Suprem impugnar la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) que deixa vacant l'escó de Torra i, entre els seus arguments, avisa que aquesta inhabilitació pot afectar la seva condició com a president.

"La condició de diputat és requisit necessari per a ser president de la Generalitat i, tot i que la norma no ho digui expressament, és possible interpretar-la en el sentit que aquesta condició no només actua en el moment de l'elecció, sinó que ha de mantenir-se mentre es desenvolupi el càrrec. De fet, això és el que demostra la praxi institucional i parlamentària seguida fins ara al Parlament", subratlla el text.

Diverses fonts parlamentàries han afirmat que el que plantegen els lletrats en el recurs són arguments jurídics per defensar que Torra no pot perdre el seu escó per una resolució de la JEC, però que mantenen el posicionament expressat en l'informe del 13 de gener que assegura que la pèrdua de l'escó no comporta la pèrdua de condició de president.

El ple de Parlament votarà aquest dimecres si presenta un recurs al Tribunal Suprem contra la inhabilitació de Torra com a diputat, però fonts parlamentàries han assegurat que el que es votarà és la decisió de presentar el recurs i no el text elaborat pels lletrats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides