El personal de Nissan es mobilitza per salvar la planta de Barcelona

La plantilla s'ha concentrat avui davant del consolat del Japó i alerta que la firma estudia marxar d'Europa
Els treballadors de Nissan protesten davant del consolat del Japó

La plantilla de Nissan ha arrencat aquesta tarda el seu calendari de mobilitzacions amb una concentració davant del consolat general del Japó a Barcelona, amb l'objectiu de buscar una solució que garanteixi el futur dels llocs de treball a la planta de Nissan de la Zona Franca.

La concentració davant del consolat arriba després que el Financial Times expliqués aquesta setmana que Nissan s'està plantejant una retirada d'Europa arran del Brexit.

Segons informa la Federació d'Indústria, Construcció i Agro d'UGT (UGT-Fica), fins al mes de juliol, en el qual es coneixeran els plans de Nissan per a les plantes espanyoles, les mobilitzacions aniran incrementant la seva intensitat per a visibilitzar "la necessitat de garantir els llocs de treball i el futur de les plantes espanyoles".

En concret, el sindicat estima que perillen 25.000 llocs de treball, entre directes i indirectes, sobretot després de la reunió mantinguda aquest dilluns amb responsables dels centres de Zona Franca i de Montcada en la qual es va comunicar la previsió de producció dels pròxims mesos, que confirmen que els productes que fabrica actualment Nissan a Barcelona "no paren de reduir la seva producció".

Davant aquestes previsions, el sindicat ressalta que incrementen la incertesa dels treballadors davant el futur dels seus llocs de treball i reclama la implicació de les administracions, Govern central i Generalitat de Catalunya en la cerca d'una solució de futur per a les plantes de Nissan a Espanya i l'adjudicació de "manera urgent" d'un nou vehicle.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides