Puigdemont tracta l’Estat de xenòfob agressor de “tot un poble”

Reprodueix vídeo

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha intervingut per videoconferència a la comissió parlamentària sobre l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució i ha carregat reiteradament contra Espanya.

"L'octubre del 2017, Espanya va tornar fosca i tenebrosa, va tornar a ser la de sempre, que erròniament havíem cregut sepultada sota la làpida de quatre dècades de suposada democràcia exemplar", ha afirmat, a més de considerar que aquella tardor es va endinsar "en un forat del qual no ha sortit i del qual tindrà dificultats per sortir".

Puigdemont considera que l'aplicació del 155 va ser "una agressió contra tot un poble" i "unes institucions seculars", i que no se li ocorre "un millor exemple de xenofòbia". "L'octubre del 17 els poders espanyols van fer un cop d'Estat", ha afirmat.

Així mateix, l'expresident català i eurodiputat ha dit que va "veure en l'Estat una mena de plaer en l'acció punitiva, una pulsió insana de reprimir, d'alliçonar", així com unes "irrefrenables" ganes de "fer mal". "Aquesta pàtria seva no ens interessa", ha afirmat.

També ha assegurat que si hagués obtingut "les garanties" per part de l'Estat, hauria convocat eleccions aquella tardor, "tot i les incomprensions i el tacticisme d'alguns".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.