Qui la torna a espifiar fent prediccions sobre la independència de Catalunya?

Ben Emmerson
Ben Emmerson

Ben Emmerson, l'advocat internacional de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, especialista en drets humans, va dir el 28 de juliol del 2018, des de Waterloo, que "en 18 mesos, quan Catalunya tingui a les Nacions Unides la seva cadira com a estat independent, el meu català haurà millorat". El sociòleg independentista Salvador Cardús, que va ser membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) creat pel govern d'Artur Mas, va respondre a Twitter: "Molta atenció al pronòstic de 18 mesos…".

Com ha recordat el periodista d'El País Cristian Segura, que de tant en tant revisa prediccions processistes, aquest dimarts ja havien passat 18 mesos des del discurs d'Emmerson. La situació de Catalunya a l'ONU, a diferència del nivell de català de l'advocat, és coneguda.

Terminis de 18 mesos a banda, famosos sobretot gràcies a Gabriel Rufián, fars del procés com Cardús i el politòleg Ramon Cotarelo han fomentat l'optimisme independentista establint d'altres. El mateix Emmerson, per cert, va dir l'11 de setembre del 2018 que creia "fermament" que aquella era "la darrera Diada sota llei espanyola".

(Visited 234 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari