Torra anuncia eleccions per després que s’aprovin els pressupostos

Reprodueix vídeo

El president català, Quim Torra, ha anunciat que donarà a conèixer la data d'unes noves eleccions al Parlament un cop estiguin aprovats els pressupostos de la Generalitat de Catalunya, el projecte dels quals serà tractat aquesta tarda en la reunió de l'executiu català per després ser presentats al Parlament de Catalunya.

En una compareixença breu, Torra ha afirmat que "aquesta legislatura ja no té més recorregut polític" i que "ha arribat al seu final", després de retreure als seus socis de govern d'ERC i en concret al president del Parlament, el republicà Roger Torrent, que "la presidència del Parlament va decidir deixar a la intempèrie a la presidència de la Generalitat" quan dilluns es va decidir que Torra perdia la seva condició de diputat.

En aquest punt, Torra ha afirmat que "no seré jo qui trenqui la unitat del govern, perquè és l'única manera d'aconseguir la llibertat". Aquí el president català ha tornat a llençar un atac a ERC quan ha afirmat que "cal posar el país per sobre de qualsevol necessitat o interès partidista".

Torra també ha dit que "tinc l'obligació d'explorar la voluntat real del govern espanyol. Vull comprovar si volen posar fi a la repressió", recordant que "la pròxima setmana em reuniré amb Pedro Sánchez". En concret la trobada entre els dos presidents està prevista pel dijous 6 de febrer a Barcelona, tot i que encara no ha transcendit en quines dependències es farà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides