Torra no admet la seva inhabilitació

"Soc diputat del Parlament i president de Catalunya", diu el cap del Govern després de la resolució del Suprem
Declaració de Quim Torra, amb el suport de JxCat, ERC i la CUP

Després que el Tribunal Suprem hagi mantingut la inhabilitació de la Junta Electoral Central contra el president del Govern, Quim Torra, aquest ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per afirmar: "Sóc diputat del Parlament i president de Catalunya".

Així, Torra no reconeix els efectes de la resolució del Suprem, que aquest divendres al matí ha rebutjat suspendre de forma urgent l'acord de la JEC que aplica la seva inhabilitació com a diputat.

En una declaració al Palau de la Generalitat aquest migdia, després de reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, membres de la Mesa, els grups de JxCat, ERC i la CUP i després d'un Consell Executiu extraordinari, Torra ha sentenciat que la decisió del Suprem és un "cop d'estat" contra la sobirania del Parlament.

A més, el president ha afegit que també és un "intent" d'alterar per "vies irregulars" la voluntat política de la ciutadania.

Torra ha recordat que el ple del Parlament es va comprometre a garantir que el reglament de la cambra prevaldrà davant de la "nova ingerència irregular" del Suprem en la sobirania de la institució parlamentària, d'acord amb la resolució del 4 de gener.

El president també troba "necessari" que es prenguin les "mesures oportunes" per protegir la presidència de la Generalitat i defensar la resta d'institucions i el respecte a la ciutadania del país.

Finalment, Torra reitera en la declaració l'exigència de posar fi a la "repressió", el reconeixement del dret d'autodeterminació de Catalunya, l'amnistia pels presos i preses, el "lliure retorn dels exiliats i exiliades", així com la plena garantia en l'exercici i defensa dels drets civils i polítics de la ciutadania.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides