El Suprem entén que el cas Junqueras es limita a la presó provisional

Podria fer-se seva l'argumentació de la Fiscalia, que s'oposa a deixar en llibertat el líder d'Esquerra
Judici al Tribunal Suprem
Judici al Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem entén que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat d'Oriol Junqueras fa referència a un moment concret, al de la presó provisional, que ja ha canviat ara que la condemna és ferma.

Fonts del Suprem subratllen a TV3 que "una cosa és el que alguns voldrien que digués la sentència i una altra el que realment diu". L'alt tribunal apunta que Junqueras està condemnat a 13 anys de presó i 13 d'inhabilitació absoluta per sedició i malversació, després que el tribunal el va considerar el màxim responsable del procés.

El Suprem va donar aquest dijous cinc dies a les parts per presentar al·legacions i està estudiant la sentència del tribunal de Luxemburg.

De moment, la Fiscalia és partidària de fer executiva la sentència, és a dir, comunicar al Parlament Europeu la inhabilitació de Junqueras.

La Fiscalia, a més, considera que la immunitat com a eurodiputat de Junqueras va arribar quan el judici ja s'havia acabat. El dictamen del TJUE assenyala que el president d'ERC era eurodiputat de ple dret des de la proclamació dels resultats de les eleccions europees; és a dir, el 13 de juny. El judici del procés havia quedat vist per a sentència el dia abans, 12 de juny.

El Suprem podria fer-se seva l'argumentació del ministeri públic, que s'oposa a deixar en llibertat Junqueras.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides