Els ecologistes consideren que la Costa Brava és encara una zona de perill urbanístic

Inicien una campanya d’al·legacions contra els projectes que el nou Pla Director manté vigents i que suposaran la construcció de 7.000 habitatges
Estudi de Sos Costa Brava de les zones afectades pel nou Pla Director
Estudi de Sos Costa Brava de les zones afectades pel nou Pla Director Urbanístic

La Plataforma de Defensa de la Costa Brava, Sos Costa Brava, ha començat una campanya d’actes públics d’informació al territori per explicar com es plasmarà a cada un dels 17 municipis afectats el nou Pla Director Urbanístic aprovat inicialment pel govern de la Generalitat i animarà a la ciutadania i a les institucions a adherir-se a les al·legacions que presentarà. Un equip d’advocats, biòlegs, arquitectes, geògrafs i ambientòlegs està analitzant cada un dels casos i Sos Costa Brava preveu que podrà presentar les al·legacions d’aquí a 3 mesos.

La plataforma ecologista valora com “un clar pas endavant” el nou Pla Director però considera que és “insuficient per treure la Costa Brava de la zona de perill”. El passat 5 de desembre, les més de 30 organitzacions que formen Sos Costa Brava es van reunir al Centre Cívic Barri Vell de Girona per fer una primera valoració del contingut d’aquest Pla Director Urbanístic de Revisió dels Sòls No Sostenibles del Litoral Gironí, que estarà en la fase d’exposició pública durant un parell de mesos.

El Pla proposa eliminar 15.000 dels 22.000 habitatges que ha revisat. Irene Gisbert, portaveu de Sos Costa Brava, va recordar, després de la reunió, que “la Costa Brava està saturada” i que a poblacions com Palafrugell o Palamós, en zones no analitzades pel Pla Director, s’hi poden construir fins a 15.000 habitatges més.

Sos Costa Brava proposa que les persones que vulguin instal·lar-se a la zona podrien fer-ho en algun dels 20.000 habitatges que estan buits o en venda. I lamenta que en algunes poblacions la reducció del nombre d’habitatges que s’hi poden construir, segons el Pla Director, és molt limitada. A Cadaqués es passaria de 952 a 792; a Sant Feliu de Guíxols, de 3.542 a 3.450; i a Tossa de Mar de 1.323. a 1.170. També denuncia que es permeti la construcció d’habitatges a indrets com Sa Guarda, a Cadaqués, Sa Riera i S’Antiga, a Begur, o a la Riera de Molinets, a Santa Cristina d’Haro.    

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari