Picabaralla entre JxCat i ERC pel grau penitenciari dels presos de l’1-O

Els post convergents reclamen el tercer grau, mentre que els republicans no volen pressionar els funcionaris
Quim Torra, amb Sergi Sabrià

La classificació dels presos ha provocat una nova picabaralla entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. El partit de Carles Puigdemont carrega contra Institucions Penitenciàries i reclama que s'atorgui immediatament el tercer grau als presos polítics. Els d'Oriol Junqueras, per la seva banda, demanen que no es posi pressió sobre els funcionaris públics.

Des de Junts per Catalunya no entenen per què s'ha qualificat els presos amb el segon grau i no se'ls ha donat el tercer. Un grau que els dona llibertat. Per això, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha criticat la decisió d'Institucions Penitenciàries i ha posat l'accent en què ha estat presa sense unanimitat: "El fet que hi hagi discrepàncies és la millor mostra que una altra decisió era possible".

Des d'Esquerra demanen no posar el focus sobre els funcionaris i asseguren que faran tot el possible perquè puguin començar a sortir amb permisos de treball. "Nosaltres comencem una batalla perquè això sigui així. El tema passa per l'article 100.2 que els permetria a través d'una feina poder sortir, i passar del segon al tercer grau", diu Sergi Sabrià, portaveu d'ERC.

Qualsevol canvi dels graus haurà de passar per la Fiscalia. Per això Esquerra també avisa que segons què decideixin pot passar factura en les negociacions amb el PSOE.

Finalment, des de la CUP Carles Riera pica el crostó a uns i altres per desviar el focus d'atenció: "La qüestió central és que tenim presos i preses polítiques i també exiliats i exiliades".

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari