Unes declaracions de Sánchez posen en perill les negociacions amb ERC

Els republicans se senten pressionats pel líder del PSOE i es plantegen suspendre la reunió de dimarts
Pedro Sánchez

Les declaracions del president en funcions, Pedro Sánchez, sobre les negociacions entre el PSOE i ERC per la investidura han generat malestar en els republicans, fins al punt de què es plantegen suspendre la reunió prevista per dimarts vinent entre els dos equips negociadors.

Els republicans han interpretat les paraules del socialista com una pressió a ERC i com una estratègia per donar "per fet l'acord quan no ho està". Segons el partit independentista, després de les dues reunions, l'acord encara està llunyà.

Des de la cimera de l'OTAN a Londres, el líder del PSOE celebrava que les negociacions amb Esquerra per la seva investidura avancessin a bon ritme. Concretament, deia: "Les converses van bé perquè són discretes". Això no obstant, afegia que l'acord amb ERC acatarà la Constitució i serà públic.

Els republicans, que estudien suspendre la reunió prevista pel pròxim dimarts, asseguren que la pressió posa traves a un eventual acord perquè impedeix seguir dialogant com consideren que és degut.

Si aquesta és l'actitud dels socialistes, ERC seguirà instal·lada en el 'no' a Sánchez. Esquerra demana una "actitud responsable als membres del PSOE" i adverteix que, si persisteix per aquesta línia, "se suspendran les negociacions".

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari