El PSOE i JxCat trenquen el gel

La reunió entre partits es tanca sense fotos ni comunicat conjunt, però amb la voluntat de tornar a quedar
Lauràs Borràs amb Míriam Nogueras, camí de la reunió amb el PSOE

Laura Borràs, Míriam Nogueras i Adriana Lastra s'han reunit aquest dimecres durant prop d'una hora per abordar la investidura de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats. En sortir de la reunió, la primera de Junts per Catalunya i el PSOE des de les eleccions del 10 de novembre, Borràs s'ha limitat a dir que la trobada ha anat "molt bé".

Les dues representants JxCat han traslladat a la portaveu parlamentària del PSOE les demandes que plantegen per negociar. N'hi ha dues de principals: la posada en marxa d'un diàleg "sense condicions ni exclusions" i el reconeixement del president de la Generalitat, Quim Torra, com a interlocutor en la mesa de negociació institucional que reclama l'independentisme.

A diferència de les dues cites que han mantingut els socialistes amb ERC, aquesta vegada no hi ha hagut la tradicional imatge dels equips negociadors ni tan sols cap versió oficial a la sortida, ni molt menys cap comunicat conjunt. Això sí, JxCat segueix defensant, després de la trobada, la negativa a Sánchez. Tot i això, ambdues parts s'han emplaçat per tornar a quedar. 

Sánchez veu bé les negociacions amb ERC

D'altra banda, el líder del PSOE i president en funcions, Pedro Sánchez, celebra que la negociació amb Esquerra Republicana per a la seva investidura avança, sense revelar pistes: "Les converses van bé perquè són discretes". Això no obstant, Sánchez garanteix que l'acord amb ERC acatarà la Constitució i serà públic.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari