El Govern català impedirà fer 15.000 habitatges per protegir la Costa Brava

L'aprovació inicial del Pla director d'Urbanisme redueix a la meitat els habitatges que es podien construir
Tala d'arbres a la Costa Brava

Si el Pla Director s'acaba aprovant tal com està ara, suposarà l'eliminació del 50% dels habitatges que actualment es podrien construir a la Costa Brava. Això vol dir que s'evita la construcció de fins a 15.000 habitatges i es redueix en més de 1.000 hectàrees la superfície on es podria edificar.

Queden eliminats o modificats alguns dels projectes urbanístics més polèmics, com per exemple el de la cala d'Aiguafreda, a Begur. A Roses, amb el planejament actual es podrien arribar fer fins a 6.000 habitatges nous. Amb la nova normativa, es quedarien amb poc més de 900. És un dels municipis que el Pla Director toca de ple. Però també Pals, Llançà, Cadaqués o Begur… 17 municipis del litoral gironí veuen afectats amb major o menor mesura el seu plantejament.

Ara s'obre un període d'al·legacions. I fins que el Pla Director no s'hagi aprovat definitivament -com a màxim d'aquí a un any-, segueix en vigor la moratòria aprovada a principis d'any.
 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides