Un testaferro va desviar 3 milions d’euros de TV3 per finançar CDC

L'Agència Tributària diu que Diego Garzón va retirar els diners per donar-los al partit nacionalista
Instal·lacions de TV3

Diego Garzón Uribe, un empresari octogenari, va retirar fins a tres milions d'euros en efectiu de la seva empresa pantalla Interiorismo y Reformas Profesionales, S.L. que havia rebut de la productora Triacom Audiovisual per feines inexistents a TV3 i els va donar il·legalment a Convergència Democràtica (CDC). Així es desprèn de les investigacions de l'Agència Tributària que ha fet públiques El Mundo.

El Jutjat d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional que instrueix el cas del 3%, del finançament il·legal de CDC, ha incorporat a la causa les investigacions que se segueixen en relació amb aquestes societats en el Jutjat penal número 23 de Barcelona.

El cas s'ha sabut després que l'empresari Joan Manuel Parra aportés una gravació amb l'exconseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó, el qual va ser mà dreta de l'expresident Artur Mas, en la qual li exigia cobrar els seus treballs audiovisuals per CDC corresponents a la campanya de 2010 a través d'un entramat societari connectat amb TV3.

La Unitat Central Anticorrupció dels Mossos d'Esquadra diu en el seu informe que Diego Garzón és un "testaferro professional" que ha arribat a administrar una trentena de societats, i que tenia com a objecte "generar diner negre per al pagament de comissions il·legals" a alts càrrecs del partit nacionalista.

Per la policia, la societat Interiorismo y Reformas Profesionales, S.L. "no disposava de mitjans humans ni materials per a poder fer front als treballs pels quals facturava" i que Garzón es limitava, sent "octogenari", a emetre els rebuts ficticis, treure els diners en metàl·lic i percebre una comissió pels seus serveis.

L'Advocacia de l'Estat acusarà d'un delicte contra la Hisenda pública al testaferro Garzón, a l'amo de Triacom i exgerent de TV3, Oriol Carbó, que es troba ja imputat per l'Audiència Nacional, així com a Joan Manuel Parra, el qual ha decidit col·laborar amb la Justícia i ajudar a desentranyar la trama de finançament irregular dels nacionalistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides