Mas va escriure a Merkel demanant cita per parlar de la independència

L'expresident li volia vendre les "oportunitats" que la secessió catalana generaria a la Unió Europea
Angela Merkel

La policia ha descobert una carta inèdita de l'expresident de la Generalitat Artur Mas adreçada a la cancellera Angela Merkel. En la missiva, amb data del 23 d'octubre de 2013, es va oferir per celebrar una reunió de "caràcter privat" i amb la "màxima discreció" per abordar les "oportunitats" que la independència generaria a la Unió Europea.

En la carta, que publica avui Vozpópuli, el dirigent del PDECat va destacar els negocis que Catalunya mantenia amb Berlín i va presentar-la com a "soci de confiança d'Alemanya".

La troballa consta en el sumari de la investigació sobre les presumptes subvencions irregulars a fundacions properes a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). La carta és un dels documents intervinguts en la sèrie de registres que han estat ordenats pel titular de Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona, el jutge Joaquín Aguirre.

Encara que no ha transcendit la resposta de Merkel a aquella invitació, en el sumari de la causa consta una epístola enviada des de la Cancelleria el 6 de març de 2014. Segons es llegeix en la missiva, es tracta de la contestació a una altra carta enviada per Mas el 17 de gener d'aquest mateix any. "Recordeu que el Canceller Federal no està disponible a causa de la gran quantitat de compromisos de política interna i externa en els terminis previstos per vostè", diu.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari