Taula de diàleg de governs o partits?

Esquerra li esmena la plana al PSOE i avisa que la negociació ha de ser entre governs, com a Pedralbes
Pedro Sánchez amb Quim Torra
Pedro Sánchez amb Quim Torra

Taula de diàleg entre governs o partits? Aquest és el quid de la qüestió. Mentre el PSOE treballa amb el supòsit d'una negociació amb ERC entre partits, els republicans consideren que els socialistes no han entès la seva condició 'sine qua non' per facilitar la investidura de Pedro Sánchez: una negociació entre governs i no entre partits.

"No s'està demanant una taula de partits, sinó una de negociació entre iguals, és a dir, entre governs, que són els màxims representants del poble", confirmen els republicans, segons publica avui la Vanguardia. "Si no hi ha una taula com la que plantegem, el vot d'ERC serà no", adverteixen.

A part d'aquest gran matís, Esquerra també reclama que la negociació sigui sense condicions ni vetos, on les dues parts puguin portar la seva proposta, amb un calendari fixat perquè el diàleg no s'allargui indefinidament, i amb mecanismes de compliment dels acords a què es pugui arribar en aquesta taula.

Així, els republicans reclamen un escenari semblant al de la declaració de Pedralbes, el desembre del 2018, sorgida després de la trobada entre els governs espanyol i català. Allà, la Moncloa va admetre "l'existència d'un conflicte sobre el futur de Catalunya", cosa que des d'ERC veuen com el reconeixement més clar del PSOE que el conflicte és polític, i "no una crisi de convivència", com han sostingut els socialistes en més d'una ocasió.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari