Revés al PSOE per la sentència dels ERO en ple debat per formar govern

L'oposició carrega contra els socialistes i demana, fins i tot, la dimissió del president Pedro Sánchez
Chaves amb Griñán

Després de nou anys d'investigació, la sentència dels ERO d'Andalusia ha anat a espetegar just després de les eleccions del 10-N i en plena negociació per formar govern. La sentència ha estat contundent: L'expresident de la Junta d'Andalusia José Antonio Griñán ha estat condemnat a sis anys de presó per malversació i prevaricació continuades; i el seu predecessor, Manuel Chaves, ha estat sentenciat per prevaricació a nou anys d'inhabilitació.

La sentència, que fa referència a la peça política dels ERO, afecta una vintena d'ex-alts càrrecs de la Junta d'Andalusia. A part de Griñán i Chaves, entre altres també han estat condemnats l'exministra i exconsellera Magdalena Álvarez i l'exconseller Gaspar Zarrías, tots dos a nou anys d'inhabilitació per prevaricació continuada.

L'oposició ha carregat contra el PSOE i contra el president espanyol, Pedro Sánchez, per la sentència. El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha defensat que si el president espanyol "no respon dels diners robats, l'inhabilita per ser ni tan sols president en funcions del govern d'Espanya".

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat que caldria aïllar el PSOE en resposta a la decisió judicial i ha carregat contra Pablo Iglesias. "No ho fareu perquè sou iguals", ha afirmat.

Per la seva banda, el líder de Podem ha comentat que el bipartidisme va dur "corrupció i arrogància" i que arribaran noves sentències com aquesta "que retraten una època".

Per la seva banda, l'expresident de Ciutadans, Albert Rivera, ha trencat el silenci després de la seva retirada per demanar la dimissió del president espanyol, Pedro Sánchez.

Pel que fa als socialistes i al govern, el secretari d'Organització del PSOE, José Luís Ábalos, s'ha expulsat les culpes de la sentència dient que la formació "respecta" la decisió de la justícia però ha volgut deixar clar que "no afecta" ni l'actual govern ni tampoc l'actual partit socialista. "És un cas de la dècada passada", ha recalcat, i ha recordat que el PSOE andalús ja va depurar responsabilitats.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari