Els policies desplegats a Catalunya per la sentència del procés es queden

El Ministeri de l'Interior ha decidit deixar els efectius acantonats 'sine die' pel risc de nous aldarulls
Policies nacionals amb un mosso d'esquadra

Els policies nacionals i guàrdies civils que van ser desplegats, en l'Operació Ícaro, a Catalunya per fer front a la resposta independentista a la sentència del Tribunal Suprem pel judici del procés no tenen data per tornar als seus punts d'origen.

El director general de la Policia, Francisco Pardo, així ho ha comunicat als representants sindicals de la policia. L'ordre afecta els prop de 2.500 agents policials que encara quedarien dels 3.000 que van ser desplegats específicament a Catalunya.

Pardo va comunicar als representants sindicals dels agents que el desplegament extraordinari a Catalunya dins de l'Operació Ícaro es mantindrà mentre hi hagi risc d'aldarulls de gravetat.

Els agents desplegats pertanyen fonamentalment a les unitats antiavalots de la Policia Nacional (UIP i UPR) i de la Guàrdia Civil (GRS), i van ser els qui van fer costat als Mossos d'Esquadra per controlar els aldarulls d'independentistes radicals després que es conegués la sentència contra els dirigents del procés.

També hi ha desplegats un nombre important d'agents dels serveis d'informació dels dos cossos policials de l'Estat, els quals en els seus "informes de risc" han apuntat que és necessari mantenir l'Operació Ícaro davant la possibilitat que es reprenguin les actituds violentes de sectors independentistes.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari