Publicat el decret per tancar webs en cas d'”amenaces a l’ordre públic”

Sánchez el va portar al Consell de Ministres de divendres per lluitar contra la "República digital catalana"
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va anunciar divendres passat que el Consell de Ministres aprovaria un reial decret llei per posar fi a la pretensió de la Generalitat de crear la república digital catalana.

El decret va ser aprovat i aquest dimarts ha estat publicat al BOE, i en ell s'introdueixen mesures encaminades a reforçar el control sobre dades públiques i telecomunicacions en casos "excepcionals".

L'executiu ja disposava de facultats en aquest camp si adduïa raons de seguretat pública, però ara i davant el que el propi text qualifica com a "greus esdeveniments esdevinguts a part del territori espanyol", sense citar explícitament Catalunya, introdueix la possibilitat de tallar els serveis de comunicacions electròniques privats.

Mitjançant el decret el govern espanyol modifica sis lleis –com la de Telecomunicacions- i un decret llei i reforça les facultats del Ministeri d'Economia d'intervenir o tallar serveis d'internet de manera "excepcional i transitòria" en el cas "d'amenaça greu i immediat per a l'ordre públic, la seguretat pública o la seguretat nacional".

L'executiu vol evitar d'aquesta manera l'ús de dades fiscals o del cens electoral per a altres finalitats i combat la possibilitat d'utilitzar-les per a la convocatòria d'un altre referèndum com el de l'1-O.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari