Quin pla per als Mossos proposa un dels ‘pares’ de l’ANC?

Pere Pugès
Pere Pugès

L'empresari Pere Pugès, un dels fundadors de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha escrit a El Nacional que l'independentisme viu una "crisi" de confiança amb els Mossos d'Esquadra que pot aprofitar per "identificar els elements que no poden tenir cabuda en la policia de la República Catalana".

Els objectius d'aquesta purga que serien, almenys, una part dels agents de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) i dels efectius antiavalots de l'Àrea de Brigada Mòbil (Brimo), als quals culpa del "distanciament" amb els indepes pel fet d'haver actuat "al costat de la policia espanyola".

Afirma que en el cos de Mossos d'Esquadra "paguen justos (molts) per pecadors (una minoria)" i advoca per "refer la confiança" entre mossos i ciutadania davant un horitzó on, segons vaticina, l'Estat "acabarà intervenint els Mossos".

"Quan arribi el moment, necessitarem una policia compromesa, ben dirigida i disposada a servir la nova legalitat republicana. Just per això cal mantenir el comandament dels Mossos tot el temps que sigui possible i aprofitar tot el que ha passat aquests dies per dissenyar el futur sense el llast del passat. Només així la majoria de membres del cos de Mossos tindran la força suficient per suportar la intervenció definitiva que els caurà al damunt i l'ànim necessari per passar a l'altre bàndol quan arribi el moment", argumenta.

Proposa, per tant, mantenir el conseller Miquel Buch al capdavant d'Interior i no tocar la cúpula dels Mossos, però sí executar una purga per propiciar que els agents fidels el bàndol correcte arribat el moment. I assenyala com a "principal objectiu polític" a curt termini la recuperació de la confiança dels ciutadans envers els polítics i el conjunt del cos policial.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari