La fiscalia demana que s’investigui Borràs per irregularitats a la ILC

La candidata de JxCat defensa que el que se li atribueix és "rotundament fals" i Torra li fa costat
Laura Borràs
Laura Borràs

La fiscalia ha sol·licitat al Tribunal Suprem (TS) que investigui l'exdiputada i candidata de Junts per Catalunya Laura Borràs pel contracte a un informàtic freelance quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes, segons publica El Periódico.

La informació afirma que la jutgessa que ha investigat les presumptes irregularitats a la ILC ultima la remissió a l'alt tribunal dels resultats pel que fa a Borràs, tal com la fiscalia va sol·licitar fa un mes. Atesa la condició d'aforada, que no ha perdut tot i la dissolució del Congrés, perquè pertany a la Diputació Permanent, l'exconsellera de Cultura hauria de ser jutjada si arribés el cas, al TS.

El desembre de l'any passat, l'aleshores encara consellera ja va comparèixer al Parlament per negar taxativament cap mena d'irregularitat en l'adjudicació dels contractes amb l'informàtic quan era presidenta de la ILC, entre el 2013 i el 2018. Borràs va considerar "rotundament falses" les informacions que li atribuïen irregularitats i va defensar el "rigor" i ajustament a llei de totes les actuacions. També va lamentar ser víctima d'un "linxament públic".

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet públic el seu suport a Borràs: "Més que mai al teu costat. Una forta abraçada i endavant, sempre endavant! I que se senti més forta i més clara encara la teva veu i la teva lluita per a la independència de Catalunya", ha publicat Torra a Twitter, aquest dissabte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides