15 actuacions dels Mossos, sota la lupa del govern

Budó afirma que Torra manté intacta la seva confiança en Buch
Meritxell Budó
Meritxell Budó

La consellera i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha xifrat en 15 les actuacions dels Mossos d'Esquadra que el govern posa sota sospita.

Es tracta d'intervencions efectuades en el marc de les mobilitzacions i els aldarulls posteriors a la sentència del procés, que es troben sota investigació. Entre els fets sota la lupa, segons El Periódico, hi ha el cas d'un agent que va cridar des d'un furgó policial, fent befa d'un lema processista, "Veniu, que som gent de pau!", així com el del conductor que va avançar amb el vehicle portant manifestants agafats del capó.

Budó ha indicat que es tracta de l'avaluació interna més gran mai feta realitzada en el cos de Mossos d'Esquadra i ha indicat que els 15 casos podrien acabar amb sanció, obertura d'expedient o informació reservada, però que de moment no pot oferir més detalls. A més, ha fet oficial l'esperat acord del govern per impulsar una comissió d'investigació al Parlament sobre els fets ocorreguts arran de la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents del procés.

Aquests anuncis es produeixen després de la reunió del conseller d'Interior, Miquel Buch, amb la cúpula dels Mossos. Pel que fa a la situació de Buch, Budó ha afirmat que el president de la Generalitat, Quim Torra, manté intacta la seva confiança en el titular d'Interior.

Quant a les controvertides paraules de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, la qual ha valorat l'eco internacional que proporcionen els aldarulls a l'afer català, la consellera Budó ha dit que la "immensa majoria" dels catalans "han triat un camí de reivindicació pacífica i no violenta", i que la violència als carrers "no és el camí que la majoria hem triat".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.