Quins mitjans de comunicació subvencionava l’ACM?

Miquel Buch

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) és al mig d’un escàndol pels negocis que proporcionava a un grapat d’empreses, seleccionades per la central de compres d’aquesta entitat municipalista. El jutjat n. 16 de Barcelona investiga si algunes d’aquestes empreses beneficiades amb contractes amb els ajuntaments i consells comarcals afiliats a l’ACM eren, al seu torn, una font de finançament d’organitzacions i plataformes independentistes.

El passat dia 21, les dependències d’aquesta entitat, al carrer València de Barcelona, van ser escorcollades per la policia. En la mateixa operació es va confiscar documentació de l’empresa Viatges Alemany, de Vic, que s’encarrega d’organitzar els viatges de l’ACM, però també d’Òmnium Cultural i l’ANC. Les investigacions en marxa afecten directament el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, que va ser president de l’ACM entre els anys 2011 i 2018, si bé la policia ha assenyalat que no figura entre els seus objectius.

L’ACM -que aplega 824 municipis, 40 consells comarcals i les quatre diputacions- és una potent estructura controlada, des dels seus inicis, per Convergència (avui, PDECat). Del seu pressupost, que puja a uns 5 milions d’euros anuals, també se n’han beneficiat alguns mitjans de comunicació afins a l’independentisme, segons es pot constatar en el seu portal de transparència.

Concretament, durant el mandat de Miquel Buch, l’empresa Hermes, editora d’El Punt Avui, va ser beneficiària d’un conveni anual de publicitat per 36.000 euros. L’any passat, el diari Nació Digital també va rebre 14.500 euros més IVA per insercions publicitàries redaccionals de l’ACM.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.