Franco és desterrat, definitivament, del Valle de los Caídos

Reprodueix vídeo

Aquest dijous les restes mortals de Francisco Franco deixen el Valle de los Caídos per ser dipositats al cementiri madrileny de Mingorrubio-El Pardo en una operació en la qual hi ha assistit un grup de 22 familiars del dictador. Els altres testimonis de l'exhumació són la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, que actua com a Notària Major del Regne, el secretari general de la Presidència del Govern, Félix Bolaños, el subsecretari de vicepresidència, Antonio Hidalgo, i entre quatre i sis operaris, a més d'un forense.

El procés d'exhumació de les restes del general Franco ha començat poc abans de les 11h del matí, tal com a anunciat per Twitter el govern central, amb un missatge que deia: "Les autoritats i els familiars de Francisco Franco es troben ja a la basílica del Valle de los Caídos. Comença el procés d'exhumació, trasllat i inhumació".

Tot i les mesures de seguretat per evitar que transcendeixi cap imatge de l'exhumació, uns 500 professionals de 150 mitjans de comunicació d'arreu del món s'han acreditat per cobrir aquelles parts del procés que estiguin obertes a la premsa tant de la sortida de les restes mortals del Valle de los Caídos com de la re inhumació al cementiri de Mingorrubio-El Pardo.

Per a fer aquesta operació el govern central ha calculat una inversió màxima de 63.000 euros, dels quals 39.811 s'han invertit per a condicionar la nova tomba del panteó familiar en la qual es dipositaran les restes de Franco. L'exhumació de Franco arriba després de més d'un any en què l'executiu de Pedro Sánchez ha hagut de fer front a tràmits administracions i litigis en els tribunals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides