Hisenda reclama 125 milions a la CCMA

La ‘Corpo’, que preveu recórrer, signa actes d’inspecció disconforme amb la segona reclamació de l’IVA
Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA, fent declaracions d
Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA, fent declaracions davant els mitjans de comunicació

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha rebut i ha signat aquest dimecres les actes d’inspecció de l’Agència Tributària corresponents a la reclamació de l’IVA del període 2015-2017 per un import de gairebé 125.000 milions d’euros.

L’ens, encapçalat per la seva vicepresidenta i presidenta en funcions, Núria Llorach, ha signat amb disconformitat les actes de reclamació perquè no comparteix el criteri de la inspecció, i ha anunciat que presentarà al·legacions i recursos.

La inspecció, això sí, considera que la CCMA no ha de fer front a responsabilitats tributàries perquè entén que va fer una interpretació errònia “disculpable”.

Per la seva part, la CCMA  ha explicat en un comunicat que les actes d’Hisenda canvien les quotes de la CCMA a partir del criteri segons el qual les aportacions que ingressa de la Generalitat per finançar-se constitueixen una contraprestació de servei i, per tant, s’ha de facturar l’import equivalent amb repercussió d’IVA.

Hisenda reclama a la CCMA 102.652.383 euros en concepte d’IVA i13.156.597 euros per interessos de demora. Els 8.955.875 euros restants són devolucions pendents que l’Agència Tributària reté.

Es tracta del segon conflicte que la CCMA manté amb Hisenda els darrers anys relacionat amb reclamacions d’IVA. En l’anterior, el Tribunal Econòmic Administratiu Central, dependent del Ministeri d’Hisenda, va donar la raó a la Corpo davant la reclamació de 57,7 milions corresponent al període 2012-2014.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari