Errejón escull el politòleg Juan Antonio Geraldes per liderar la llista de Barcelona

De marcat perfil sobiranista, va ser candidat a les municipals en una coalició on també hi havia la CUP
Íñigo Errejón
Íñigo Errejón

Íñigo Errejón ja ha fet públic qui serà el seu cap de llista per Barcelona. Malgrat que durant unes hores el propi Errejón va valorar que ho podria ser ell per no enfrontar-se a Pablo Iglesias, al final el nom escollit ha estat el politòleg Juan Antonio Geraldes, que havia format part de Comunistes, el partit que dins d’EUiA liderava Joan Josep Nuet, qui és candidat d’ERC en aquestes eleccions del 10 de novembre. La llista de Més País a Barcelona haurà de competir amb la de Jaume Asens i que tanca Ada Colau, que és la que promou Pablo Iglesias.

En les eleccions municipals, Geraldes es presentava així: “Juan és veí del municipi de Sant Boi i compte amb una àmplia trajectòria en l’activisme veïnal i estudiantil. Actualment, treballa com consultor d’administracions públiques en el sector de les TIC” i afegia que “la seva participació en política està marcada per la defensa del municipalisme, especialment en l’àrea metropolitana de Barcelona”.

Errejón té per davant el repte d’aconseguir representació per Barcelona amb un candidat molt poc conegut fora dels àmbits locals de Sant Boi, on va ser el número 2 les passades municipals del mes de maig en una llista de coalició marcadament sobiranista en la que també hi havia la CUP. Aquesta candidatura no va obtenir cap regidor a Sant Boi. 

A diferència d’altres circumscripcions, on els caps de llista són antics dirigents de Podem o bé dels seus socis de coalició, com de Compromís a València, a Barcelona Errejón ha designat una persona allunyada dels cercles polítics. Per exemple, Carolina Bescansa, cofundadora de Podem, és la cap de llista de Més País a A Coruña.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari