Reporters sense Fronteres condemna noves agressions a periodistes a Catalunya

Reprodueix vídeo

Reporters sense Fronteres (RSF) ha condemnat els assetjaments patits per periodistes dels serveis informatius de Televisió Espanyola i de Telecinco durant les manifestacions que han tingut lloc aquest dimarts a Barcelona per motiu del segon aniversari de l'1-O.

"Una vez más, tenemos que lamentar y condenar agresiones contra periodistas en Cataluña, esta vez de @informativost5 y @telediario_tve, durante manifestaciones convocadas paradójicamente en defensa de las libertades. La violencia contra la prensa es la antítesis de la democracia", ha piulat RSF.

En el cas de la periodista de Telecinco, es va produir un enfrontament entre els manifestants que l'envoltaven. Un dels protagonistes de l'enfrontament va ser assenyalat a crits per uns altres com un "infiltrat". La mateixa periodista va ajudar a contenir els manifestants que volien interferir la connexió d'una companya de TVE.

RSF ha denunciat els darrers anys les agressions, intimidacions i insults patits per informadors a Catalunya en el marc del procés, principalment de part de manifestants independentistes exaltats, així com les allaus d'insults a les xarxes i les pressions a periodistes, en alguns casos exercides per l'exresponsable de comunicació exterior del govern Joan Maria Piqué.
 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides