​El govern basc s’emprenya, encara més, amb Puigdemont

La menció dels morts per ETA sense l'aplicació del 155 provoca l'enuig de l'executiu d'Urkullu
Urkullu i Puigdemont
Urkullu i Puigdemont en una imatge d'arxiu

Les relacions entre el govern basc i el govern català no passen pels seus millors moments. De fet, les relacions entre el Palau d'Ajuria Enea i el Palau de la Generalitat són dolentes des que el lehendakari Íñigo Urkullu va intentar mitjançar durant els dies àlgids del procés el 2017 per donar una sortida a l'aleshores president català Carles Puigdemont, i aquest va desentendre's de la feina feta per Urkullu en el darrer moment.

La gota que ara ha fet vessar el got han estat les declaracions fetes aquest 1-O per l'expresident Puigdemont en les quals afirmava que a Euskadi hi va haver "quasi mil morts i mai es va aplicar el 155".

Aquestes declaracions han provocat que el portaveu del govern basc, Josu Erkoreka, les hagi qualificat de "desafortunades i impertinents", afegint que "és tan evident que el millor és no prendre-les en consideració".

El portaveu basc, en declaracions a Onda Vasca, ha situat les declaracions de Carles Puigdemont "en el moment de tensió que estan vivint a Catalunya, i particularment, el senyor Puigdemont".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides