L’Ajuntament de Tossa descarta el port esportiu

Tomba el conveni d'un projecte que considera "innecessari" i contrari als "interessos mediambientals"
Projecte de port esportiu de Tossa de Mar
Projecte de port esportiu de Tossa de Mar

El ple de l'Ajuntament de Tossa de Mar ha decidit descartar el projecte de port esportiu que havia impulsat l'anterior alcaldessa, Gisela Saladich (Independents de la Selva), i ha deixat sense efecte el conveni del 2012 pactat amb els promotors.

Aquest controvertit projecte de més de 33.000 metres quadrats pretenia aixecar un hotel de cinc estrelles, xalets de luxe i un hospital, a més de totalitzar 400 amarradors.

El regidor d'Urbanisme, Ramon Gascons, ha etiquetat d'"innecessari i contrari als interessos mediambientals" el projecte, donat que "el seu contingut no respecta els principis de protecció de la qualitat ambiental que han de regir les actuacions amb incidència en el medi natural".

La justícia va suspendre la consulta que s'havia de celebrar el 2016 perquè els veïns es pronunciessin sobre el destí del port, ja que no es va demanar permís al govern d'Espanya. El Parlament de Catalunya, el 2017, va aprovar una proposta per instar el govern a protegir la zona d'Es Codolar i impedir la construcció del port. El mateix Gascons ha recordat que la Generalitat va acabar rebutjant el projecte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides