El desacord entre PSOE i Podem aboca Espanya a noves eleccions

Els de Sánchez volen un govern en solitari i els d'Iglesias un en coalició i d'aquí no es mouen
Els partits de Sánchez i d'Iglesias no s'entenen

Després de quatre hores de reunió, PSOE i Podem es mantenen enrocats. Els primers amb la idea de governar en solitari i els segons apostant per un govern de coalició. Els socialistes donen pràcticament per morta la negociació.

El PSOE constata que no hi ha marge per negociar si Podem segueix exigint el govern de coalició. La portaveu al Congrés, Adriana Lastra, obre la porta a anar directament a eleccions: "No hi ha una via per arribar a un acord. Unides Podem s'ha negat en tot moment a assolir un acord programàtic. Ara per ara no veiem una sortida a aquesta situació".

La versió que dona Pablo Echenique, de Podem, és que el PSOE no vol negociar : "Ens han plantejat que si no acceptem que hi hagi un govern format únicament per membres del partit socialista s'aixequen de la taula de negociació, això ens sembla un error que aboca el país definitivament a eleccions anticipades".

Ara mateix el PSOE descarta que hi hagi una reunió entre els líders dels dos partits, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Per tant, tot fa pensar que Espanya està abocada a unes noves eleccions.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari