Carod despulla el procés i proposa desestabilitzar Espanya

L'exvicepresident fa balanç i admet el fracàs: "No som independents, no tenim República Catalana"
Josep-Lluís Carod-Rovira
Josep-Lluís Carod-Rovira

L'exvicepresident de la Generalitat i exlíder d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira ha fet un balanç crític sobre el procés en un article publicat a El Punt Avui, i ha proposat línies d'actuació per a l'independentisme.

"No som independents, no tenim República Catalana, i, després del salt a la piscina sense aigua, tenim gent a l'exili i a la presó", resumeix Carod en un article on també sosté que "amb un coixí social més sòlid del que, feliçment, ja tenim ara, es poden emprendre objectius més ambiciosos i contundents, sempre pacífics, més enllà de les performances patriòtiques anuals".

Però el seu balanç no s'enfoca només cap a la mobilització social, sinó que critica els dirigents del procés: "Exercir la unilateralitat des de la feblesa, l'absència de projecte i sense la feina prèvia feta, ens condemna al fracàs, a la decepció i al desconcert, que és on ara som".

Tot advocant alhora per ampliar la base independentista -línia d'ERC- i per avançar amb "els que ja som" -línia d'altres sectors del procés-, ja que considera que així "atraurem més gent a la nostra causa", aposta perquè "milers de persones" reclamin els seus drets "de manera organitzada, tant electorals com canviant d'empresa en les finances, l'energia, la comunicació o l'alimentació, poden provocar grans canvis, més que gestos individuals espontanis de protesta".

Per a l'exvicepresident català, "mentre discutim evidències, no preparem un projecte d'emancipació seriós, intel·ligent, audaç, astut i amb un punt de mala llet". "Hem de crear un bon problema a l'estabilitat econòmica i política d'Espanya per tal de forçar una bona solució", proposa, de fet.

Carod, que assenyala l'1 d'octubre del 2017 com "el dia més important de la història contemporània de Catalunya", proclama que la independència "sempre acaba sent (…) un gest unilateral", però que "sempre s'acaba negociant". "Espanya només s'avindrà a asseure's per trobar una sortida a les urnes, al conflicte que manté amb Catalunya, no per voluntat pròpia, sinó forçada per les circumstàncies", afirma.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides