Mas ha de pagar 42.000 euros més pel 9N

El Tribunal de Comptes confirma la condemna i incrementa la sanció a l'expresident
Rigau, Mas i Ortega
Rigau, Mas i Ortega

La sanció imposada pel Tribunal de Comptes a l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau per l'organització de la consulta del 9N serà, finalment, de 4.988.620,11 euros, de manera que Mas haurà de pagar 41.831,95 euros més del previst inicialment.

L'òrgan que fiscalitza la gestió econòmica pública ha confirmat les condemnes que va imposar a Mas, Ortega, Homs i Rigau, que hauran de respondre solidàriament, però pagant imports diversos en funció de la responsabilitat que se'ls imputa en els fets sancionats.

El Tribunal de Comptes ha decidit el nou càlcul i la confirmació de les condemnes aquest divendres en estimar el recurs d'apel·lació de la Fiscalia i les entitats demandants, Societat Civil Catalana y Abogados Catalanes por la Constitución, mentre que ha rebutjat íntegrament els recursos plantejats per les defenses.

La resolució, això sí, pot ser recorreguda. L'òrgan fiscalitzador considera provat que el govern de Mas va comprar 7.000 ordinadors portàtils per destinar-los a la celebració del 9N, una dotació de fons públics a una finalitat que el Tribunal Constitucional havia declarat inconstitucional.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari