Per primera vegada el Barça desafia Messi fitxant el seu possible successor al camp

L’arribada d’Antoine Griezmann s’ha tancat contra el criteri del crac blaugrana, ja que el davanter francès ocupa el mateix espai i es mou igual que l’astre argentí
Griezmann pot ser una solució o un problema.

La incorporació d’Antoine Griezmann al Barça s’ha d’interpretar com el primer senyal del FC Barcelona que qüestiona la continuïtat de Leo Messi. El davanter argentí, el millor jugador de la història del futbol, sempre ha mantingut i reiterat el seu desig i convicció de jugar al Camp Nou “fins que em vulguin”, una promesa que ha complert sense dubtes, fissures ni amenaces d’anar-se’n a un altre club ni jugar amb altres ofertes per millorar les seves condicions econòmiques. No ha calgut. Les dues parts han complert tàcitament un pacte sostingut per aquesta aposta blaugrana del crac argentí a canvi d’un sistemàtic i continuat augment de fitxa en funció de la pujada dels ingressos del club.

Encara que Messi sempre va poder guanyar més diners en qualsevol altre club dels superpoderosos, incloent-hi el Manchester City, sempre va escollir seguir a casa seva, Barcelona, on va arribar amb tot just 12 anys, amb una sobredosi de talent i un físic necessitat d’un tractament especial. I mai ha deixat d’agrair-ho, conscient que el seu futbol requereix una maquinària molt sofisticada per fregar aquesta excel·lència que l’ha convertit en el jugador més constant, més golejador i més guanyador del món.

Als seus 32 anys, però, el club li ha fet un pols. Messi sap que Griezmann, davanter i golejador com ell, encara que molt lluny de la seva òrbita, arriba per substituir-lo més tard o més d’hora, ja que més o menys ocupa el seu mateix espai al camp i posseeix característiques molt similars. No és aquí per fer de Suárez ni per fer oblidar Neymar. Ha arribat per rellevar Messi quan aquest decideixi no posar-se a l’esquena una altra temporada més l’enorme responsabilitat de fer el Barça campió de tot i haver de demostrar en cada partit, individualment, per què és el futbolista més complet i insuperable del planeta.

UN ANY DESPRÉS

Si Messi esperava un avís, el del club s’ha donat en forma d’un fitxatge, el de Griezmann, que ell mateix va vetar fa un any i sobre el qual, quan l’hi van preguntar al maig, va tallar el debat en sec: “Jo no parlo d’aquest jugador “. De fet, a l’entorn de Leo li van negar que Griezmann hagués de venir aquesta temporada i menys encara per 20 milions més del que costava l’estiu del 2018, quan va gravar un reportatge per a la productora de Gerard Piqué en el qual finalment va prendre la famosa decisió de quedar-se a l’Atlético de Madrid.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari