De Carreras retreu a Rivera una deriva nacionalista

L'impulsor de Cs diu que el partit contradiu el seu ideari
Albert Rivera
Albert Rivera

Francesc de Carreras, catedràtic de Dret Constitucional de la UAB, cofundador de Ciutadans i pare polític d'Albert Rivera, s'ha donat de baixa del partit taronja perquè "ha evolucionat cap a un nacionalisme espanyol contrari al seu ideari", segons ha explicat en una entrevista concedida a El País.

Per a l'impulsor de la formació, que explica que va presentar la baixa del partit el 9 d'abril, "mai" s'hauria d'haver assolit un acord amb Vox a Andalusia, menys encara pretendre generalitzar-lo, i l'acte de la plaça de Colón "va ser un acte de nacionalisme espanyol clar". Recorda que "vam néixer com un partit no nacionalista com una de les nostres senes d'identitat".

De Carreras motiva la seva decisió per "l'evolució des de les andaluses: està Vox, està el nacionalisme i el no pactar amb el PSOE. Hauria dit el mateix de no pactar amb el PP". Considera que PSOE i PP són "nacionals", però no nacionalistes, i que tenen "una idea d'Espanya, però no són identitaris". A més, atribueix a Cs "un cert aire de prepotència" en les formes, "com si fossin els que haguessin guanyat les eleccions".

Admirador de les "condicions polítiques" de Rivera, el catedràtic havia retret al president de Cs recentment, en un article publicat a El País, que es comporta com "un adolescent capritxós que dóna un gir estratègic de 180 graus i prioritza els suposats interessos de partit als interessos d'Espanya".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides