Torra creu que passar pel jutjat el beneficia

El president de la Generalitat, Quim Torra, seurà al banc dels acusats davant el jutge. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert judici oral contra ell per desobediència per haver-se resistit en el seu dia a retirar de la façana del palau de la Generalitat, durant el període electoral, la pancarta i els llaços grocs que reclamaven la llibertat dels presos independentistes i el retorn dels que van marxar. La jugada, en el seu moment, el va presentar com un resistent, com un president capaç d’enfrontar-se a decisions que li semblen injustes i contràries al procés sobiranista.

Però aquesta posició la va mantenir poc temps i va acabar retirant els símbols igualment, canviant-los per uns de molt més deslligats de la campanya independentista. El resum de l’episodi va ser que primer va fer el valent, però al final  va acabar claudicant, i tot per rebre igualment  una querella per desobediència. Tot plegat sembla que no hauria de deixar  Torra en gaire bon lloc davant el constitucionalisme ni tampoc davant l’independentisme que considera que va cedir. Però ara que s’obre judici oral contra el president, el seu entorn interpreta la situació de manera ben diferent, i creuen que el fet que Torra acabi davant un jutge per un llaç groc reflota la seva imatge i el farà aparèixer com un nou heroi, com una nova víctima de la denunciada repressió espanyola.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides