Quins ‘indepes’ s’indignen amb Marta Rovira?

Cotarelo, gaudint en un acte de campanya d'ERC, el 2017
Cotarelo, gaudint en un acte de campanya d'ERC, el 2017

L'ara evident enfrontament entre JxCat i ERC fa temps que s'escalfava a les xarxes i afecta qualsevol dels principals actors i satèl·lits de les dues formacions. També un dels "exiliats", fins fa no gaire generalment respectats pels seus coreligionaris del procés.

En aquest context de progressiu distanciament, dos dels puigdemontistes mediàtics, el politòleg madrileny Ramón Cotarelo i la tuitera Gallifantes, han lamentat que la dirigent d'ERC Marta Rovira els ha blocat a Twitter.

"Les votas. Les haces caso. Das la cara por ellos. Les defiendes cuando se exilian. Defiendes hasta su silencio. Pero oh! Cometes el sacrilegio de meterte con su partido. No con ella. Con el partido. Verge santa com està el pati, nois", s'ha queixat Gallifantes.

Per la seva part, Cotarelo, que va tancar la llista d'ERC per Barcelona el 2017, ha reaccionat dient: "A mi també m'ha blocat. Són sectaris". I ha afegit: "Aquests d'ERC fan sempre el mateix a les xarxes o a la TV3 que controlen: censurar i tractar de silenciar als independentistes. No només no són indepes: són antiindependentistes".

El politòleg, que havia assenyalat setmanes enrere Gabriel Rufián per dir que no era ni sobiranista ni independentista i culpa ERC de no tenir aparador a TV3, també ha discrepat lleugerament del viral que assenyala com a "botiflers" diverses figures polítiques sobiranistes.

En concret, ha indultat l'expresident Artur Mas, a qui considera "més independentista que tots els altres junts", en referència a Rufián, Oriol Junqueras, Roger Torrent, Pere Aragonès, Joan Tardà i Sergi Sol (ERC), i a Marta Pascal, David Bonvehí, Carles Campuzano i Santi Vila (PDECat).

La tendència de desvincular ERC de l'independentisme, per cert, ha fet darrerament forat a les xarxes, on sovintegen les referències a "ER", sense la C de Catalunya.

Marta Rovira va marxar a Suïssa en comptes de comparèixer al Tribunal Suprem, una decisió que va defensar adduint que volia conservar la seva veu política i poder fer de mare, davant la possibilitat de ser tancada en presó provisional. Però per poder viure allà, com ha explicat aquesta secció, ha d'evitar estridències i adoptar un comportament políticament discret, per la qual cosa difícilment protagonitzarà una enganxada.
 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides