La Generalitat demana el cap de Borrell pel seguiment de les delegacions exteriors

El titular d'Exteriors diu que l'Estat no pot "mirar cap a l'altre costat" si el govern català actua amb deslleialtat
Alfred Bosch

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha exigit al ministre d'Exteriors, Josep Borrell, que "assumeixi responsabilitats i, si cal, que dimiteixi" després que hagi transcendit que l'Estat havia fet un seguiment de les delegacions exteriors del govern català que ha estat qualificat per l'executiu de Quim Torra d'actes d'espionatge.

Des de la Generalitat denuncien, segons avança TV3 i que també és el mitjà el qual va destapar la informació, que aquest seguiment s'està fent des de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a l'administració catalana. Un seguiment amb el qual el ministeri d'Exteriors ha demanat al Tribunal Superior de Justícia que tanqui les delegacions de la Generalitat de Berlín, Ginebra i Londres.

En aquest context, el titular d'Exteriors en funcions de l'executiu de Pedro Sánchez ha dit, en declaracions a la Cadena SER, que "les comunitats autònomes tenen dret constitucionalment reconegut a tenir delegacions a l'estranger. Si després a l'hora de la veritat es veu que fan activitats que es poden considerar completament alienes a la seva funció, llavors s'haurà d'explicar als tribunals". Borrell ha afegit que "això és el que hem fet. Què vol? Que mirem cap a l'altre costat i que pensin que no ens enterem de res?".

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari