El ministre Josep Borrell serà el nou cap de la diplomàcia europea

La conservadora alemanya Ursula von der Leyen seria la presidenta de la Comissió
Josep Borrell

El ministre d'Exteriors espanyol, Josep Borrell, es perfila com el pròxim cap de la diplomàcia europea, el càrrec de Míster Pesc, segons una última proposta realitzada aquesta tarda a Brussel·les durant la cimera que ha de decidir els alts càrrecs de les institucions europees.

Segons aquesta proposta, que encara ha de passar el filtre de les famílies polítiques principals de l'Eurocambra, Borrell ocuparia el càrrec d'alt representant de la Unió per a Assumptes Exteriors i Política de Seguretat, que ja va ocupar un altre socialista espanyol, Javier Solana, i que ara ostenta la italiana Federica Mogherini.

La proposta inclou que la presidència de la Comissió recauria en la ministra de defensa alemanya, la popular Ursula von der Leyen, que substituiria al luxemburgés Jean Claude Juncker.

Segons la mateixa proposta la presidència del Parlament Europeu se la repartirien a parts iguals el búlgar Sergei Stanicev i l'alemany Manfred Weber. Per al càrrec del president del Consell Europeu, que ocupa actualment Donald Tusk, entraria el belga Charles Michel, del grup liberal.

Finalment, la francesa Christine Lagarde, actual directora gerent del Fons Monetari Internacional, seria la nova presidenta del BCE, en substitució de Mario Draghi.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari