La JEC rebutja el missatger Boye

Puigdemont i Comín envien l’advocat per mirar de recollir l’acta d’eurodiputat sense anar a Madrid, però no l'aconsegueixen
Boye, amb les diputades de JxCat al Congrés Laura Borràs i Míriam N
Boye, amb les diputades de JxCat al Congrés Laura Borràs i Míriam Nogueras

La Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat l’acatament “per imperatiu legal” de la Constitució que li han fer arribar Carles Puigdemont i Toni Comín, mitjançant l’advocat Gonzalo Boye, per mirar d’obtenir l’acta d’eurodiputats sense trepitjar el territori espanyol.

Boye ha explicat que portava un document formalitzat davant d’un notari belga, però no ha pogut acreditar ni l’expresident Puigdemont ni l’exconseller Comín a partir del que ell ha anomenat “poders especials”. 

Com es preveia, a l’hora marcada perquè els eurodiputats electes es presentessin la promesa o jurament de la Carta Magna, un tràmit indispensable per aconseguir l’escó al Parlament Europeu, una funcionària de la JEC ha demanat a Boye que abandonés la sala perquè només hi podien estar els electes. L’advocat ha explicat que ni s'han llegit els documents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides